026-3775510 haven@arnhem.nl

Walstroom kade

In de havenverordening is bepaald dat generatorgebruik niet is toegestaan op plaatsen waar walstroom beschikbaar is. Aan de Nieuwe Kade, ligplaatsen N1 t/m 5 zijn 5 paar kasten, die er voor zorgen dat aangemeerde schepen en de langszij afgemeerde schepen voorzien kunnen worden van Walstroom. Een kast is voorzien van een 400V/125A 5 polige DIN aansluiting of kan stroom leveren via 400V/400A Powerlock aansluiting, doormiddel van 5 separate kabels.

In iedere kast hangt een handleiding NL/DU/EN waarin beschreven staat hoe de verbinding tot stand komt. Het uitlezen van de meter gebeurt door de havendienst (op afstand), zij zorgt voor de registratie van het gebruik en zet deze door t.b.v. de facturatie. Na ieder bezoek ontvangt u een factuur van de gemeente Arnhem. Op deze factuur staat informatie over het havengeld en de verder afgenomen diensten zoals: afgifte huisvuil, afgifte rioolwater, afname drinkwater en afname walstroom.

Bij het aansluiten van de walstroom is geen activatie nodig via een app, internet of account. De Havendienst faciliteert en verzorgt deze activatie. Dit gebeurt grotendeels geautomatiseerd en deels handmatig. Bij de bevestigingsmail van uw reservering en ook een dag voor aankomst in de mail aan de kapitein ontvangt u automatisch een internetlink. Deze maakt het mogelijk uw gebruik te monitoren. U kunt bij vragen over het gebruik van de walstroom de havendienst raadplegen op kantoortijden.

Bij het gebruik maken van de ligplaats gaat u akkoord met de bepalingen die staan in de haven- en kadeverordening, de verordening op de scheepvaartrechten, de algemene voorwaarden van de havendienst en in het geval van afname van walstroom de bepalingen die hierop van toepassing zijn. In de hierboven genoemde mails staat ook de link naar deze verordeningen en voorwaarden.